Welkom

Aan het begin van de 21e eeuw is religie nog steeds een factor van betekenis. En dat zal ook niet zo snel veranderen. Het is daarom belangrijk dat journalisten weten hoe ze de rol van religie in onze samenleving moeten duiden. Het boek ‘Media en religie’ van Monique Ratheiser en Jan van der Stoep is bedoeld om studenten journalistiek stil te laten staan bij het verschijnsel religie. Op deze blog bieden we extra achtergrondmateriaal aan dat behulpzaam kan zijn voor het ontwikkelen van colleges of voor het maken van opdrachten.

2 Reacties

  1. Ben benieuwd naar jullie reactie op de recensie van Huub Evers op de nieuwereporter.nl, waarin hij stelt dat het katholieke perspectief goeddeels ontbreekt.
    http://www.denieuwereporter.nl/2013/07/religie-is-terug-van-weggeweest-ook-in-de-media

  2. Jan van der Stoep
    16/8/2013

    Huub Evers heeft een uitgebreide recensie geschreven waarin hij recht doet aan de betekenis en inhoud van ons boek. Ook is het mooi om te lezen dat hij zegt dat het boek een vaste plaats verdient in het curriculum van alle media-opleidingen. Het klopt dat in het boek relatief meer aandacht besteed wordt aan de protestantse traditie dan naar andere tradities. Daarin ligt inderdaad een beperking van het boek. Maar dat neemt niet weg dat het boek uitgebreid ingaat op de betekenis van religie in onze samenleving en een kader biedt voor aankomende journalisten om met religieuze diversiteit om te gaan. Iets wat Huub Evers in zijn recensie goed laat zien.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *